JSN Glamo - шаблон joomla Книги
Menu

Стаття Броварчанка зайняла перше місце на конкурсі композиторів 20.03.2008


Комлікова Анастасія з Броварів отримала диплом 1-го ступеня Всеукраїнського конкурсу «Спалахи багаття» за композицію «Дзвіночки». Всеукраїнський конкурс композиторських талантів «Спалахи багаття» стартував 3 жовтня 2007 року. До участі в ньому запрошували усіх, хто вміє висловлювати свої думки, почуття та емоції мовою музики, незалежно від віку та рівня музичної освіти. Конкурс проводився за ініціативи та під патронатом українського поета Євгена Юхниці та дитячого журналу «Пізнайко».

Усі охочі могли подавати свої твори до 30 листопада 2007 року у чотирьох номінаціях:повільна чуттєва композиція,свіжа танцювально-пісенна мелодія, дитячий наївно-зворушливий твір, дитяча весела танцювальна мелодія. До складу журі увійшли: Євген Юхниця, Ігор Щербаков, голова Київської організації Національної спілки композиторів України, Леся Дичко, композитор, народна артистка України. Переможці, а їх було чимало, отримали грошові призи від 5000 тисяч грн. Усього з Києва та області у конкурсі взяли участь 16 людей, а 10 стали переможцями.

Ця чарівна дівчина з Броварів здобула перемогу у номінації «Дитячий наївно-зворушливий твір». Анастасія – не новачок у композиторській справі. Вона професійно займається музикою та навчається на композитора в Національній музичній академії України ім. П. Чайковського на четвертому курсі. «Я до останнього не знала, що зайняла перше місце, - схвильовано поділилася вона з «Газетою 7 днів». - Хочу насамперед подякувати кафедрі композиції та всій Музичній академії!».

До своєї творчості дівчина відноситься серйозно та :«Корній Чуковський сказав, що для дітей треба писати так само, як і для дорослих, тільки ще краще». Настя багато працює з дітьми і пише для них свої твори.А музою, що надихнула дівчину на створення композиції Дзвіночк», стала її маленька сестричка Віка. Музичний твір юна композиторка написала на слова П. Тичини.

Історію створення свого шедевру переможниця розповіла «Газеті 7 днів»: «Ці слова Тичини уже були покладені на музику. Але послухавши твір, я зрозуміла: щось не те.Тут підходить інакша мелодія. І вирішила написати сама, так як її відчуваю я. Це було декілька років тому. А побачивши аж у двох місцях оголошення про конкурс, вирішила спробувати». Перемога у конкурсі - не єдине досягнення Анастасії, так нещодавно відбувся її авторський концерт,вона написала уже чимало музичних творів і продовжуватиме тішити своїх шанувальників новими прекрасними мелодіями.

Go to top