JSN Glamo - шаблон joomla Книги
Menu

Статья "На високій ноті позитиву" ("Броварська панорама", 24 травня 2012р.)


Творчий вечір композито­ра і поетеси, викладача Броварської дитячої шко­ли мистецтв Анастасії Комлікової став неорди­нарною подією у місті - у гості до колеги завітали члени обласного методич­ного об'єднання виклада­чів хорового співу і вокалу. Для них було підготовлено концерт-презентацію тво­рів нашої обдарованої землячки, в якому висту­пили як юні броварчани, так і гості - дитячі хори «Веснянка» з Києва, «Ок­тава» з м. Вишневе та «Кантус» із с. Крюковщина столичної області.

     Випускниця Націо­нальної музичної ака­демії ім. П. Чайковського Анастасія Комлікова ще школяркою, навчаючись у гімназії ім. С. Олійника, бра­ла участь у загальноміських культурних заходах, вражаю­чи слухачів своєю грою на фортепіано та чудовим спі­вом. Нині Анастасія навчає талановиту юнь не лише вока­лу, а й допомагає своїм вихо­ванцям створювати власні музичні твори. Так, кілька її учнів стали лауреатами та дипломантами цьогорічного міського конкурсу «Класична нота» в номінації «Учнівська творчість» - зокрема, Олена Немеш, котра під час концерту виконала на бандурі власну композицію «Побажання».
     На високій ноті позитиву глядачі сприйняли пісню Анастасії «Музики диво», яка є лауреатом конкурсу «По­даруй дитині пісню». її вико­нав зведений хор із усіх п'яти колективів-учасників. Не сек­рет, що сьогодні педагоги, котрі працюють з юними талантами, відзначають дефі­цит оригінальних творів, де добрі, мудрі слова були б покладені на таку ж свіжу і захоплюючу музику. Адже пісня, розрахована на дитячу аудиторію, повинна бути особливо цікавою і неповтор­ною. Саме такими були пісні, які з ентузіазмом виконали хори школи мистецтв під ке­рівництвом Анфіси Шатковської та дитячої музичної школи під керівництвом Тетяни Федосенко з Броварів. Пора­дували присутніх і юні вокалістки із дитячої музичної школи Еліна Іващенко, Ангеліна Войціцька та Карина Шишковська (викладач Анна Міхненко).
     У концерті взяла участь молода київська поетеса Лариса Дубас, котра є співав­тором Анастасії Комлікової - мисткині щойно видали спіль­ну збірку дитячих пісень до свят; які стануть незамінними для гарного настрою під час багатьох радісних подій у житті.
     Міні-інтерв'ю Ольга Бертулсоне, викладач Петрівської дитячої музичної школи Києво-Святошинського району:
     - Я вражена широтою репертуару юних виконавців із Броварів - ці пісні для різних можливостей дитячих голосів та діапазо­ну. До того ж діти співають пісні із задово­ленням, адже моя колега Анастасія Комлікова - знаний композитор, котра давно працює у цьому складному жанрі, хоча у неї досить вда­лими є і спроби написання симфонічних творів, у т.ч, опери та балету. З усього видно, що у вашому місті робиться все для есте­тично-мистецького, духовного виховання молоді, а також заохочення викладачів працювати з обдарованими дітьми.
Go to top