JSN Glamo - шаблон joomla Книги
Menu

11 червня 2017 року в м. Черкаси відбувся Міжнародний фестиваль "Музичні імпрези України"


Міжнародний фестиваль "Музичні імпрези України", м. Черкаси

11 червня 2017 року для міста Черкас ознаменувалося двома цікавими акціями. Перша з них - семінар-тренінг «Музика для малюків», що відбувся в обласній дитячій бібліотеці. Автор тренінгу - Анастасія Комлікова, яка на сьогоднішній день є одним з провідних фахівців в нашій країні в сфері музичної освіти (починаючи з дошкільної), а також є знаним професійним композитором, що працює в різних напрямках, таких як симфонічна, камерно-симфонічна, хорова, вокальна музика, а також музика для дітей тощо.

Семінар зазнав великого успіху і вдячних відгуків від педагогів музичних шкіл і дошкільних закладів. Адже, як вже йшлося, Анастасія Комлікова за освітою і покликом душі є педагогом та композитором, а також вченим (має ступінь кандидата мистецтвознавства). Семінар-тренінг відбувся в невимушеній та вільно-креативній атмосфері, яку створив безсумнівний талант авторки як лектора і виконавиці-вокалістки. Багато з представлених нею ігрових вправ із задоволенням виконували як присутні діти, учні, так і їх батьки та вчителі.

Щиро і радо поділилася пані композитор своїм дорогоцінним досвідом, який здобула на нелегкій музично-педагогічній ниві, працюючи в різних дитячих і не тільки творчих музичних закладах. Свій досвід Анастасія Комлікова вклала в розробку своєї авторської методики, супроводжуючи останню власною, як композиторською, так і поетичною творчістю, а також науковим обґрунтуванням і систематизацією. В доробку мисткині цікаві видання для педагогів і дітей різних творчих спеціальностей та професійних вподобань. Черкащани та гості міста, яким пощастило побувати на цьому заході впевнилися вже на власному досвіді за допомогою пані Анастасії, що викладацько-просвітницький процес може і має бути цікавим, плідним та креативним.

Ця, перша подія, що відбулася у місті Черкаси у неділю 11 червня, а також другий захід - концерт "Українські прем'єри", відбулися в рамках проекту «Мистецькі зустрічі» ІІ Фестивалю академічної музики "Музичні імпрези України", який, сподіваємося, і надалі буде тривати у славному місті на Дніпрі і цього літа і в наступні концертні сезони.

Концерт «Українські прем`єри» в залі Художнього музею в місті Черкаси - це заключна акція першого сезону фестивалю. Тут з успіхом прозвучали прем'єрні твори українських сучасних композиторів - Анастасії Комлікової (Київ), Євгенії Марчук (Черкаси), Тетяни Бачул (Київ), а також твори сучасних поеток, що працюють і творять в місті Черкаси - це талановиті та чаріні: Олена Железняк, Катерина Вербівська. Також поряд з досвідченими виконавцями подарували слухачам своє мистецтво юні учасники концерту, які грали на музичному інструменті: як-от Тимофій Донець з Черкас (перкусія); або ж виразно читали складний ритм сучасної поезії: Марійка Рожок з Києва виконала партію чтеця в одному з творів, а Миколка  Мироненко, вихованець черкаського літературного гуртка «Пегасик», представив свої власні вірші, Своє мистецтво слухачам подарувала найвідоміша вокалістка Черкащини – Олеся Рожкова, яка заворожила слухачів магією свого ліричного сопрано, виконавши арію з камерної опери "Марія Магдалина" сучасного композитора Євгенії Марчук. Родзинкою концерту також став виступ творчої команди Анастасії Комлікової. Разом із нею дарували своє мистецтво Олена Якуніна та Галина Григор`єва в складі фортепіанного дуету. Митці створили справжній акторсько-музичний перформанс для дорослих і дітей, виконуючи твір  "Казкове фортепіано" авторства пані Анастасії. Ведучим концерту цього разу був актор Олександр Донець зі своїм помічником – яскравою і розумною лялькою Степаном, що дотепними жартами підтримувала юних учасників і творчо спонукала до розмислів присутню аудиторію. Як вже зрозуміло з переліку учасників цієї події, особливістю акції стало об'єднання виразових зусиль різних видів мистецтва - поетичного, музичного, а також мистецтва акторської гри, що завжди сприяє творчій активації всіх без винятку учасників події - як професійних виконавців так і шановної публіки. 

 

Тетяна Бачул, композитор, музикознавець

 

 

 

Go to top